10 eenvoudige manieren om je warme chocolademelk te pimpen


10 eenvoudige manieren om je warme chocolademelk te pimpen

Je klassieke kopje warme chocolademelk kan al snel eentonig worden. Met deze eenvoudige tips kan je met slechts één extra ingrediënt je chocolademelk een heel andere smaak geven!

 1. Pepermunt
  Als je houdt van de combinatie chocolade met munt en wel eens een After Eight lust, kan je dit voor de verandering eens proberen toe te voegen aan je chocolademelk. Één theelepel munt zorgt al voor een zeer verfrissende touch.
 2. Sinaasappel
  Drink je je chocolademelk graag puur? Laat dan eens een schijfje sinaasappel meekoken, hemels in combinatie met donkere chocolade.
 3. Nutella
  Alles wordt beter met Nutella, dus ook je warme chocolademelk. Voeg bij je standaard cacaopoeder nog een grote lepel nutella en laat je smaakpapillen genieten.
 4. Pindakaas
  Een andere heerlijke combinatie dan munt en chocolade, is pindakaas en chocolade. Roer een grote lepel pindakaas doorheen je chocolademelk en je drankje is ineens naar een hoger level getild.
 5. Vanille
  Een klein druppeltje vanille geeft al meteen een extra dimensie aan je warme chocolademelk.
 6. Spice it up
  Maak je chocolademelk wat pittiger door er een snufje cayennepeper aan toe te voegen. Opgelet: enkel voor durvers!
 7. Party time
  Niet enkel koffie smaakt heerlijk met een scheutje alcohol, ook in chocolademelk kan het erg lekker zijn als je er een beetje Baileys, Bourbon, Amaretto of Jenever aan toevoegt.
 8. Kaneel
  Een snufje kaneel toevoegen aan je chocolademelk is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!
 9. Karamel
  Als je van Karamel houdt is dit vast iets voor jou: voeg een beetje karamelsaus of een karamelbonbon aan je chocolademelk toe. Liefhebbers van gezouten karamel kunnen nog een snufje zout toevoegen.
 10. Thee
  Om je warme chocolademelk helemaal tot een hoger niveau te brengen, kan je er kort een zakje Chai thee of groene thee in laten weken.