7 voordelen van pure chocolade op je huid en haar


7 voordelen van pure chocolade op je huid en haar

Het is algemeen gekend dat het dagelijks eten van een stukje pure chocolade voordelen heeft voor onze gezondheid. Zo bevat het antioxidanten die helpen tegen hart- en vaatziekten en bovendien verlaagt het onze cholesterol. Maar wisten jullie al dat het ook gezond is voor onze huid en haren?

Gezond voor de huid

  1. Zoals hierboven al vermeld bevat chocolade antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen de huid tegen schade en zorgen er bovendien voor dat ze jong en soepel blijft. Ook andere stoffen zoals calcium, ijzer, vitamine A, B1, C, D en E voeden en bevochtigen de huid, waardoor het er glanzender en minder uitgedroogd zal uitzien.
  2. Nood aan een detox van je huid? In combinatie met cafeïne zorgt het voor een uitstekende huid detox doordat het de dode huidcellen verwijdert en ervoor zorgt dat de nieuwe huid vrij kan ademen.
  3. Wanneer je veel stress hebt heeft dit ook een invloed op de huid. Zo kan je door hoge stresslevels last krijgen van een droge huid, eczeem, pukkels, etc. Donkere chocolade vermindert je stresslevels en zorgt er dus voor dat je huid er stralend blijft uitzien.
  4. In donkere chocolade zitten flavonoïden; stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze je huid beschermen tegen UV-stralen en zo dus de kans op verbranden en huidkanker doen dalen.

Voordelen voor het haar

  1. Door haar anti-inflammatoire eigenenschappen zorgt donkere chocolade ervoor dat we minder snel hoofdhuidinfecties zullen krijgen.
  2. Donkere chocolade zit vol met koper, zink en ijzer: stoffen die voor een betere bloedcirculatie in de hoofdhuid zorgen, waardoor de haargroei wordt bevorderd en haaruitval vermindert.
  3. Last van doffe haarlokken? Ook hier zorgt ongezoete donkere chocolade ervoor dat je haar terug gaat glanzen en er over het algemeen veel gezonder en sterker uitziet.