Deze chocolade pannenkoeken zijn ideaal als ontbijt én als dessert
Het beste manier om pannenkoeken met chocolade nog lekkerder te maken, is door er nóg meer chocolade aan toe te voegen! Deze driedubbele chocoladepannenkoeken zijn ideaal als ontbijt én als dessert:
Ingrediënten (+/- 10 pannenkoeken)
190 gram bloem
3 theelepels cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
60 gram suiker
Een snufje zout
3 theelepels gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
280 ml volle melk
1 ei
80 gram chocoladekorrels
Ingrediënten voor de chocoladesaus
170 ml slagroom
1 theelepel boter
135 gram smeltchocolade
Bereiding (chocoladesaus)
1. Verwarm de slagroom en de boter al roerend in een kleine pan tot het net begint te koken.
2. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel over de smeltchocolade.
3. Laat ongeveer één minuut rusten en meng dan tot een geheel.
Bereiding (pannenkoeken)
1. Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot één geheel.
2. Warm een pan op een licht vuur op en laat een beetje boter smelten.
3. Giet 1 grote pollepel van het deeg in de pan, tot de pannenkoek kleine bubbels begint te krijgen. Draai de pannenkoek om en laat nog voor ongeveer één minuut verder bakken. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
4. Giet de chocoladesaus over de pannenkoek en werk af met chocoladekorrels.
Smakelijk!