3 Valentijnsrecepten om je geliefde te verrassen
Valentijn staat voor de deur, dus het is tijd om de chocolade boven te halen. Of je deze dag nu alleen viert of je wilt indruk maken op je (potentiële) lief, we got you covered! Met deze romantische receptjes hangt er automatisch liefde in de lucht:
Hartjesvormige chocolade zandkoekjes
Ingrediënten (+/- 20 stuks):
150 gram bloem
150 gram suiker
50 gram cacaopoeder
230 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
een paar druppeltjes vanille extract
een snufje zout
350 gram gesmolten chocolade
roze snoepbolletjes
Benodigdheden:
Hartvormige koekjesvorm
2 vellen bakpapier
Bereiding
- Meng de bloem, cacaopoeder en het zout en zet even apart.
- Mix in een andere kom de boter, suiker en vanille extract op een lage stand, tot het mengsel luchtig is (+/- 3 minuten).
- Voeg langzaam het bloemmengsel toe en mix tot een gladde massa.
- Schep het mengsel op een vel bakpapier en rol het deeg tot ongeveer 0,7 centimeter dikte. Laat 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd de koekjes met de hartjesvorm uit het deeg en leg ze op een vel bakpapier.
- Laat de koekjes 15 minuten in de oven bakken, of tot ze klaar zijn. Laat even afkoelen.
- Wanneer de koekjes zijn afgekoeld, dip de zijkant in de gesmolten chocolade en leg de koekjes terug op een vel bakpapier.
- Strooi de roze snoepbolletjes over de chocolade en laat een paar minuten afkoelen.
Chocolade pudding koekjes
Ingrediënten (+/- 24 koekjes)
120 gram zachte, ongezouten boter
140 gram bruine zuiker
50 gram witte suiker
1 theelepel vanille extract
een snufje zout
1 ei
1 eetlepel water
2 eetlepels cacaopoeder
110 gram chocolade pudding mix
30 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
70 gram roze M&m’s of Smarties
70 gram roze decoratie snoepjes
Bereiding
- Mix de boter en suiker tot een smeuïge massa. Voeg het vanille extract, het ei en het water toe. Voeg de cacaopoeder en de pudding mix voorzichtig toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg toe aan het mengsel en mix op de laagste stand tot een glad beslag.
- Roer 50 gram van de M&m’s en 50 gram van de decoratie snoepjes doorheen het beslag.
- Schep balletjes deeg op een vel bakpapier en duw enkele m&m’s en decoratie snoepjes zachtjes vanboven in het deeg.
- Bedek het deeg met plastic folie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en leg de deegballetjes erop met ongeveer 5 centimeter tussen ieder balletje. Druk ze lichtjes plat met je handpalm.
- Bak de koekjes 10-15 minuten of tot ze klaar zijn.
- Laat de koekjes even afkoelen op een koude ondergrond.
Hartvormige witte chocolade Oreo truffels
Ingrediënten (+/- 15-20 stuks):
24 Oreokoekjes
140 gram zachte roomkaas
350 gram witte chocolade
hartvormige snoepjes
Bereiding
- Mix de Oreokoekjes in een blender of stamp ze fijn tot kruimels. Meng ze met de roomkaas en kneed het deeg met de hand tot een geheel.
- Verspreid het deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.
- Laat het deeg rusten in de vriezer voor minstens 45 minuten, tot het hard genoeg is om uit te snijden.
- Snijd met de hartvormige vormpjes de koekjes uit het deeg en plaats ze opnieuw in de vriezer voor 30 minuten.
- Dip één per één de hartjes in de witte chocolade (tip: gebruik een vorm om de koekjes op te leggen). Laat ze afkoelen op een vel bakpapier.
- Stop de hartjes terug in de vriezer tot ze zijn afgekoeld en dip ze voor een tweede keer in de witte chocolade (optioneel).
- Strooi de hartvormige snoepjes er overheen.
Is het zelf in elkaar steken van iets lekkers niet voor jou bestemd? Maak er een romantisch uitstapje van en kom naar één van onze chocolade tastings!