Chocolade op de proef: 5 redenen waarom chocolade goed voor je is


Chocolade op de proef: 5 redenen waarom chocolade goed voor je is

Ben jij een echte zoetebek die wegsmelt bij het zien van een chocoladefondue? Goed nieuws! Het is bewezen: chocolade is goed voor je. Als dat niet het perfecte excuus is om te experimenteren met chocolade tijdens één van onze tastings. Breng je collega’s mee! Want genieten doe je niet alleen. Ooit al eens gedacht aan een chocolade workshop als teambuilding? Je medewerkers én hun gezondheid zullen je dankbaar zijn.

  1. Goed voor je hart en de bloedcirculatie

Een recente studie wijst erop dat zwarte chocolade de flexibiliteit van je aders herstelt. Het voorkomt tegelijk dat witte bloedcellen blijven kleven aan de wanden van je bloedvaten. Beide zijn een veel voorkomende oorzaak van beroertes. Chocolade moet dus niet langer als een guilty pleasure worden beschouwd. Twee repen per dag vermindert namelijk de kans op hartziekten!

  1. Het vermindert je cholesterol

Cacao heeft een gunstig effect op je cholesterol. Onderzoekers raden aan om elke dag een kop cacao te drinken. Dat boost namelijk je HDL, ook wel eens “goede” cholesterol genoemd.

  1. Je huid fleurt er van op

Niet alleen wij maar ook onze huid lust wel een stukje chocolade. Donkere chocolade bevat namelijk flavanoïden die je huid beschermen tegen zonnebrand. Een chocolade masker aanbrengen op je gezicht is dus een aanrader. Het zorgt voor een stralende huid. Daarnaast is het masker geschikt voor elk huidtype en blijkt het een effectief hulpmiddeltje tegen acné. Maar bovenal is het de ideale manier om even te ontspannen na een lange werkweek.

  1. Het voedt je hersenen

Flavanoïden voeden niet alleen je huid maar reduceren ook geheugenverlies bij senioren. Verder bleek donkere chocolade een bevordelijk effect te kennen bij het behandelen van hersenletsels.

  1. Chocolade maakt je gelukkig

Chocola bevat fenylethylamine, diezelfde stof produceren je hersenen wanneer je verliefd wordt. Giechelen verzekerd! Een baaldag? Neem een stukje chocolade want de stof werkt evenzeer als een natuurlijke anti-depressant. Niet alleen je lichaam wordt er beter van, maar je ziel krijgt ook een innerlijke boost van al dat lekkers. Conclusie: smul naar hartenlust. Het is niet langer een zonde om te genieten van chocolade. Was het maar elke dag Pasen!

 

De volledige chocolade experience beleef je bij Chocovibes tijdens onze chocolade workshop in Antwerpen en de chocolade tastings.  Neem nu contact met ons op.