Dit zegt jouw favoriete chocolade over je persoonlijkheid


Dit zegt jouw favoriete chocolade over je persoonlijkheid

Je zou het misschien niet verwachten, maar je favoriete chocolade vertelt veel over je persoonlijkheid.

Murray Langham, een bekende psychotherapeut uit Nieuw Zeeland, ontdekte na onderzoek een verband tussen je voorkeur in chocolade enerzijds en je persoonlijkheid anderzijds. Meer nog, hij beweert dat zelfs je voorkeur voor de vorm en de vulling van de chocolade samenhangt met bepaalde karaktereigenschappen.

Altijd al willen weten wat jouw favoriete chocolade zegt over je persoonlijkheid?

We zetten Langham’s belangrijkste bevindingen even op een rijtje:

Melkchocolade:

Liefhebbers van melkchocolade zouden onschuldige, romantische types zijn die zich niet erg assertief opstellen. Ze kijken meer terug naar het verleden en zijn vaker nostalgisch over hun kindertijd, toen alles nog eenvoudiger was.

Pure chocolade:

Mensen die de voorkeur geven aan pure chocolade zouden dan weer eerder pragmatisch en toekomstgericht zijn. Ze zouden meer nadenken over nieuwe mogelijkheden en met een positieve kijk door het leven gaan. Ook hechten ze naar verluidt meer belang aan materiële zaken.

Witte chocolade:

Voorstanders van witte chocolade zouden zelfverzekerd zijn, met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Volgens Langham zijn ze soms iets té overmoedig, waardoor ze geloven dat de wereld aan hun voeten ligt.

De vorm

Niet alleen de chocoladesoort, maar ook de vorm zou iets over je persoonlijkheid kunnen prijsgeven.

Zo zouden liefhebbers van ronde pralines sociale, eerder extraverte en sensuele mensen zijn die openstaan voor nieuwe ideeën. Zij die vierkante pralines verkiezen, worden dan weer als betrouwbaar en loyaal omschreven en zouden bovendien vaker een introverte persoonlijkheid hebben.

Vulling

Ook is er volgens Langham een verband tussen de vulling van de chocolade en bepaalde karaktertrekken.

Creatievelingen zouden vaker grijpen naar chocolade met kokossmaak. Liefhebbers van fruitsmaakjes hebben naar verluidt graag wat meer afwisseling en zijn gepassioneerd én enthousiast. Zij die graag een koffiesmaak in hun chocolade lusten, zouden er dan weer van houden om te discussiëren met andere mensen.

Deze theorie is uiteraard nog steeds open voor discussie en vereist nog veel meer empirisch onderzoek. Maar tot dan, wat dacht je ervan om Langham’s theorie zelf uit te testen op één van onze chocolade tastings? Contacteer ons nu!