Drie kamers volledig gemaakt van… chocolade!


Drie kamers volledig gemaakt van… chocolade!

Altijd al gedroomd van een huis uit chocolade? Deze kunstenaars maakten van die droom realiteit:

1. Karl Lagerfeld

In 2011 creëerde Karl Lagerfeld voor zijn samenwerking met Magnum een hotelsuite in Parijs, volledig bestaande uit Belgische chocolade. Met maar liefst 10 ton chocolade had de excentrieke modeontwerper voldoende om de kamer uit te rusten met meubels, een tapijt, behang en zelfs een eetbare versie van zijn favoriete model Baptiste Giabiconi. Lekker!

2011-04-28T125031Z_01_PAR07_RTRMDNP_3_FRANCE

2. Elena Climent

Een shoppingcenter in Kaliningrad in Rusland vroeg de Mexicaanse beeldhouwster Elena Climent om ter ere van diens vijfjarig bestaan een kamer volledig van chocolade te ontwerpen. Voor de ongelofelijk gedetailleerde meubels (en laten we vooral de levensechte windhond niet over het hoofd zien) gebruikte Climent 420 kilogram witte, bruine en donkere chocolade. Achteraf werd een deel van de gebruikte chocolade aan de klanten van het shoppingcenter uitgedeeld. Lucky them.

 

o-CHOCOLATE-ROOM-facebook

3. Jonathan Adler

Naar aanleiding van een Valentijnswedstrijd schakelde chocolatier Godiva de Amerikaanse designer Jonathan Adler in om een hotelsuite te bekleden met producten uit hun assortiment. De winnaar van de wedstrijd won een weekend overnachting in de hotelkamer, mocht naar een privé chocolade tasting in Godiva’s zaak in het Rockefeller Center én het beste van al: kreeg een jaarvoorraad aan chocolade.

godiva2_adp

Opgelet: de chocolade is slechts tijdelijk houdbaar op kamertemperatuur, je houdt het dus misschien toch beter op een traditionele reep chocolade.

Zin om zelf creatief aan de slag te gaan met chocolade? Wat dacht je van een chocolade workshop?