Zelf chocoladeflikken maken? Dat doe je zo:


Zelf chocoladeflikken maken? Dat doe je zo:

Super simpel en lekker: verras je vrienden en familie met zelfgemaakte chocoladeflikken. Perfect als lastminute cadeautje of als snack bij de koffie of thee!

Benodigdheden voor 10-20 chocoladeflikken:

  • 200 gram chocolade naar keuze: melk, puur of wit
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: verschillende soorten (grofgehakte) noten, gedroogd fruit, kokosschilfers, gedroogde bananen, m&m’s, rozijnen, eetbare glitter, smarties, stukjes karamel, roze of blauwe muisjes, koekkruimels, gepofte rijst, snoepbolletjes, decoratienootjes, zeste van een sinaasappel, verkruimelde speculoos of oreokoekjes, etc.
  • Een muffinbakplaat
  • Een kookpot met water
  • Een hittebestendige kom

Bereidingswijze (+/- 20 minuten):

Voorbereiding

  1. Verwarm het water in de kookpot totdat het begint te koken
  2. Breek ondertussen de chocolade in stukken
  3. Smelt de stukken chocolade au bain marie in de kom
  4. Haal de kom van de kookpot wanneer de chocolade volledig is gesmolten

Aan de slag!

  1. Vul de bodempjes in de bakplaat met een laagje gesmolten chocolade, met een dikte van ongeveer een halve centimeter
  2. Strooi de toppings over de chocolade wanneer hij nog zacht is
  3. Laat de chocolade op kamertemperatuur afkoelen tot hij hard is geworden
  4. Haal de rondjes uit de bakplaat door ze ondersteboven te houden en zachtjes op de achterkant te tikken

Eet smakelijk!

Nog enkele foto’s ter inspiratie:

13706  groot_notenchocoflikken workshop_kids9  dsc_0012