Zelf chocoladeflikken maken? Dat doe je zo:
Super simpel en lekker: verras je vrienden en familie met zelfgemaakte chocoladeflikken. Perfect als lastminute cadeautje of als snack bij de koffie of thee!
Benodigdheden voor 10-20 chocoladeflikken:
- 200 gram chocolade naar keuze: melk, puur of wit
- Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: verschillende soorten (grofgehakte) noten, gedroogd fruit, kokosschilfers, gedroogde bananen, m&m’s, rozijnen, eetbare glitter, smarties, stukjes karamel, roze of blauwe muisjes, koekkruimels, gepofte rijst, snoepbolletjes, decoratienootjes, zeste van een sinaasappel, verkruimelde speculoos of oreokoekjes, etc.
- Een muffinbakplaat
- Een kookpot met water
- Een hittebestendige kom
Bereidingswijze (+/- 20 minuten):
Voorbereiding
- Verwarm het water in de kookpot totdat het begint te koken
- Breek ondertussen de chocolade in stukken
- Smelt de stukken chocolade au bain marie in de kom
- Haal de kom van de kookpot wanneer de chocolade volledig is gesmolten
Aan de slag!
- Vul de bodempjes in de bakplaat met een laagje gesmolten chocolade, met een dikte van ongeveer een halve centimeter
- Strooi de toppings over de chocolade wanneer hij nog zacht is
- Laat de chocolade op kamertemperatuur afkoelen tot hij hard is geworden
- Haal de rondjes uit de bakplaat door ze ondersteboven te houden en zachtjes op de achterkant te tikken
Eet smakelijk!
Nog enkele foto’s ter inspiratie: